OTVORENA BUDUĆNOST

Budućnost DRUGE je izvannastavni program za mlade u dobi između 11 i 15 godina. Reagira na nejednakosti u pristupu djece obrazovanju. Slovačka je jedna od onih zemalja u kojoj možemo vidjeti veliki utjecaj društveno-ekonomskog okruženja iz kojeg dolaze djeca/učenici na njihove rezultate u školi.

Dio projekta je i osnivanje inovativnih klubova, gdje se učenicima osnovnih škola nudi trogodišnji visokokvalitetni program razvoja poduzetništva, digitalnih i mekih vještina.

Cilj programa je da mladi primijete svoju okolinu, drugačije razmisle o svijetu i riješe probleme koje vide oko sebe. Podržava suradnju mladih na zajedničkom projektu za zajednicu, timskim rješenjima problema i društvenim inovacijama na kojima sudionici rade. Njihov potencijal se jača kako bi imali šanse za bolju budućnost.

Edukativni sadržaj programa usmjeren je na ključne vještine potrebne za 21. stoljeće, motiviranje i razvoj potencijala sudionika i sudionika.  Jedinstveno složen obrazovni plan programa također dovodi do tog cilja. Programom se djeci osigurava sigurno i uključivo okruženje (osiguravanje hrane, dulje radno vrijeme, pomoć radnika u zajednici i mentora) bez obzira na etničku pripadnost ili pripadnost drugoj manjini.

Zato smo odlučili podržati ovaj program. 😊