Srce za djecu – promicanje inkluzivnog obrazovanja

Promicanje ljudske jedinstvenosti i uključenosti vrijednosti su koje smo dugo ispovijedali u Dedoleseu. Važno je da sva djeca imaju jednak pristup obrazovanju bez razlike, čime se osigurava bolja budućnost. Zato smo podržali i projekt Srce za djecu koji se bavi inkluzivnim obrazovanjem za djecu sa zdravstvenim i socijalnim nedostacima. Zahvaljujući našem financijskom doprinosu od 50.000 eura, uspjeli smo podržati 11 projekata usmjerenih na edukaciju pomoćnika u nastavi i asistenata kako bismo povećali njihove kompetencije u području uključivog pristupa obrazovanju..

U mnogim školama nedostaje inkluzivno obrazovanje. Istodobno, škole imaju ograničen kapacitet za izvođenje tečajeva koji bi bili "po mjeri" pomoćnika. Stoga su organizacije odabrane kako bi pomogle školama da povećaju stručnost asistenata u uključivom obrazovanju.

Obrazovanje i podrška asistenata povećat će njihovu stručnost i profesionalnost. To su važni atributi koje zahtijeva zahtjevan rad pomoćnika. Zahvaljujući praktičnim savjetima, oni će znati razumjeti zdravlje djece ili oblik njihovog socijalnog nedostatka. Obitelji će u njima pronaći podršku, malo psihologa i malo iscjeliteljskih ili socijalnih pedagoga. Najvažnije je, međutim, da mogu pomoći djeci da se integriraju u kolektiv.