Dedoles sitniš novac za UNICEF


Misija UNICEF-a je pomoći potrebitoj djeci. Pandemija bolesti COVID-19 prekinula je ili usporila opskrbu lijekovima i hranom te dostupnost medicinske skrbi u trećim zemljama, Postoji neposredna opasnost da će kao rezultat pandemije još 6,7 milijuna djece gladovati diljem svijeta. Trenutačno njih 3 milijuna umire svake godine od pothranjenosti. Ali ne moraju.Mnogo je bolesti na svijetu koje nemaju lijek. Međutim, 95 % djece koja pati od pothranjenosti može se izliječiti zahvaljujući jednostavnim i jeftinim programima.

Da bi djecu izliječio od akutne pothranjenosti, UNICEF koristi posebnu terapeutsku hranu na bazi kikirikija koja je spremna za primjenu i koju djeca mogu jesti izravno iz paketića. Ne treba je pohranjivati u hladnjaku ili razrijediti u vodi (koja je često zagađena u kritičnim područjima) i djeca je mogu jesti izravno iz paketića, samostalno ili uz pomoć roditelja.
3 doze ove hrane, za doručak, ručak i večeru, stoje 7 kn.


I mi želimo pomoći u suzbijanju pothranjenosti djece. Stoga smo UNICEF-u odlučili donirati novce iz programa Dedolesov sitniš novac koje prikupljamo u razdoblju od 1. studenoga do 31. prosinca 2020.


Hvala vam na vašim donacijama!


Više informacija pronađite OVDJE

Možete donirati i OVDJE