Dedoles sitniš novac za UNICEF

„Svaka odluka utječe na mnoge druge odluke. Mi smo odlučili pomoći.” 
Jaro Chrapko, glavni direktor, Dedoles


Što je UNICEF?

UNICEF je jedna od vodećih svjetskih humanitarnih organizacija koja pomaže potrebitoj djeci od 1946. Djeluje u više od 190 zemalja i teritorija, u kutovima svijeta do koje je teško doći. UNICEF je 1965. osvojio Nobelovu nagradu. U suradnji s vladama, nevladinim organizacijama i drugim agencijama UN-a, UNICEF štiti dječja prava, pruža im vodu, hranu, sklonište, lijekove, obrazovanje te nastoji osigurati da sva djeca svijeta imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal.Pomagali smo u borbi protiv pothranjenosti djece

Na svijetu ima 200 milijuna pothranjene djece. Njih 3 milijuna umire svake godine od pothranjenosti. Ova je statistika alarmantna. UNICEF nastoji riješiti situaciju uz pomoć posebne terapeutske hrane na osnovi kikirikija koju djeca mogu jesti izravno iz paketa. Njezina je prednost što je ne treba pohranjivati u hladnjaku ili razrijediti u vodi, koja je često zagađena u kritičnim područjima, i djeca je mogu jesti bez pomoći odrasle osobe. Tri doze ove hrane (za doručak, ručak i večeru) stoje 1 € po djetetu.
U Dedolesu smo u potpunosti svjesni naše obveze prema društvu. Odlučili smo pomoći najranjivijima i pridružiti se borbi protiv pothranjenosti djece. Donirali smo 64.403,27 € (487 990 kn) organizaciji UNICEF. Ovaj smo iznos uspjeli prikupiti zahvaljujući akciji Dedoles sitan novac – dobrovoljnim doprinosima naših kupaca u razdoblju od 1.11. do 31.12.2020.


Zahvaljujući ovim doprinosima uspjeli smo zajedno izvući 1314 djece iz neposredne opasnosti od smrti. Ta će se djeca dalje razvijati na zdrav način i usrećivati svoje obitelji.

HVALA!