Kako je završio Izazov čarapa 2020

Hvala što se skupa sa nama proslavili ljudsku jedinstvenostIzazovom čarapa svake godine slavimo ljudsku individualnost i jedinstvenost. Povezan je sa Svjetskim danom osoba sa Down sindromom koji se obilježava 21. ožujka svake godine. Tijekom tog dana nose se dvije različite čarape kao izraz solidarnosti i širenja svijesti o Down sindromu. 

Mogli ste se uključiti dijeljenjem fotografija s različitim čarapama s hashtagom #izazovcarapa te kupnjom čarapa Dedoles jer smo od svakog para prodanog tijekom ožujka donirali financijska sredstva kako bismo podržali osobe sa Down sindromom.

Kako je onda završio ovogodišnji izazov čarapa? 

 80 246 kn smo prikupili za organizacije koje podržavaju osobe sa Down sindromom.
 14 000+ ljudi je podijelilo fotografiju na društvenim mrežama s hashtagom #IzazovCarapa.
 80 000+ je saznalo više o Down sindromu.
 10+ europskih država se uključilo u izazov čarapa.


Ove godine smo postavili cilj prikupiti 60 000 kn. Ali zahvaljujući vama koji ste kupili Vesele čarape tijekom ožujka, uspjeli smo prikupiti čak 80 246 kn. Hvala!

I kao što je obećano, doniramo 60 000 kn od prikupljenog iznosa Udruzi za Down sindrom u Slovačkoj. Preostalih 20 246 kn doniramo udruzi Down Syndrome International koja udružuje i podržava pojedinace i organizacije za Down sindrom širom svijeta.
Još jednom smo imali uspješan Izazov čarapa i to samo zahvaljujući vama - našim kupcima. Puno vam hvala na tome. Podržavajmo jedni druge.. Uživajmo u malim stvarima. I povezujmo se za bolje sutra.