Više o kvaliteti naših proizvoda

Certificirani proizvođači

Prije proizvodnje naših Dedoles artikala, saznajemo detaljne informacije o našim potencijalnim proizvođačima. Tražimo ih da pokažu sve potrebne, valjane ekološke i etičke certifikate te provedemo i provjeru tvornice. Nakon dodavanja proizvođača na naš popis, naši inspektori također provode nadzor nad, na primjer, čistoćom tvornice. Naši kontrolori kvalitete također mogu reći ima li tvornica dovoljan broj strojeva za kapacitet koji smo naručili. Broje strojeve i tako izračunaju pretjeruje li proizvođač i prosljeđuje li naše narudžbe drugim tvornicama. Ako proizvođač ne prođe naš strogi selekcijski postupak, ili ako nakon nekog vremena više ne zadovoljavaju uvjete, uklanjaju se s našeg popisa dobavljača.
Od naših dobavljača također tražimo certifikaciju Amfori BSCI ili SEDEX kojima se jamče dobri radni uvjeti, poštivanje ljudskih prava, zaštita okoliša te poštivanje svih zakonskih standarda i uredbi.

Kako naša kvaliteta kontrole obrađuje posao?

Nakon provjere proizvođača, određujemo točne tehničke specifikacije proizvoda. Nastavno na to, proizvođač nam daje uzorke. Naši kolege iz odjela za proizvode testiraju uzorke nošenjem i pranjem. Proizvod ide u proizvodnu fazu samo nakon što je inspekcija uzoraka u predproizvodnji potpuno dovršena i mi smo 100 % zadovoljni njome. U proizvodnoj fazi nastavljamo s nasumičnim inspekcijama. U jednoj godini radimo 130 takvih inspekcija nad našim proizvođačima (ovisno o broju proizvedenih artikala). Osim toga, provjeravamo proizvode pri primitku u našem skladištu. Prosječno 16 milijuna artikala odjeće godišnje prođe kroz ruke naših kontrolora.

Razlike u materijalu = razlike u kvaliteti

Osim očitih točaka kontrole kvalitete, moramo uzeti u obzir materijali od kojih su naši proizvodi napravljeni. Naše se proizvodne linije razlikuju prema korištenim materijalima. Također razlikujemo način proizvodnje – tkanje ili pletenje. Na primjer, tkani konci pamuka moraju imati veću razinu uvijanja koja značajno povećava njihovu čvrstoću kao i trajnost samog proizvoda, iako se tkanina u početku može činiti grubljom na dodir. Osim prirodne elastičnosti koja nastaje pletenjem, pleteni proizvodi također imaju veću elastičnost zahvaljujući mješavini elastana zbog kojeg su još fleksibilniji. Proizvodi od stopostotnog pamuka su tkani, nisu pleteni, tako da nisu tako elastični i grublji su na dodir. To je cijena koja se plaća za trud povećanja trajnosti proizvoda.

Odgovarajuća njega temelj je trajnosti proizvoda

Za odgovarajuću njegu Dedoles proizvoda posjetite stranicu namijenjenu njezi proizvoda: https://www.dedoles.hr/njega-proizvoda. Moraju se poštivati propisani simboli njege na oznaci svakog proizvoda. Većina se proizvoda mora prati na maksimalnoj temperaturi od 40 °C i ne može se sušiti u sušilici. Ako je sušenje dozvoljeno, najveća je temperatura 40 °C. Ljudi povremeno peru ili suše proizvode na višim temperaturama, uslijed čega nastaje intenzivnije ljuštenje poliamidnih konaca i stvaraju se nakupine tekstilnih vlakana.

Prikupljanje povratnih informacija kupaca proizvoda

Naše se oči ne zatvaraju čim kupac kupi robu – štoviše, suprotno. Puno novaca ulažemo u ankete s naglaskom na zadovoljstvo s našom trgovinom na internetu te s kvalitetom naših proizvoda. Zanima nas mišljenje kupaca o kvaliteti koju su platili. Ove ankete provodi nezavisna vanjska agencija za ankete na četveromjesečnoj bazi. Nakon toga naši kolege u odjelima za proizvode i kvalitetu nastavljaju raditi s prikupljenim podacima. Prema tim podacima nakon toga prilagođavamo tehničke specifikacije naših Dedoles proizvoda.