Pride 2024 #PonosanRoditelj

Lipanj je mjesec kada svijet slavi duginu ljubav – ljubav LGBTIQ+ osoba koje se čak i danas još uvijek moraju boriti za jednaka ljudska prava. Tema socijalne jednakosti jako je bliska Dedolesu, stoga se svake godine angažiramo i pomažemo našim homoseksualnim prijateljima na putu prihvaćanja. Ove smo se godine usredotočili na najvažniji oblik ljubavi – roditeljsku ljubav.

Priče gdje je ljubav pobijedila #PonosanRoditelj

Pogledajte naše tri inspirativne obiteljske priče koje pokazuju kako život može biti i raznobojan i sretan zahvaljujući podršci naših najmilijih. Ako vi ili netko do koga vam je stalo prolazite kroz proces priznavanja homoseksualnosti, poslušajte iskustva ljudi koji su stavili predrasude sa strane i odlučili pronaći način prihvaćanja svojih najmilijih.

▶ Ponosan roditelj

Roditeljska ljubav temelj je svih ljubavi. To je ljubav u najčišćem obliku. Ova je ljubav bezuvjetna i bez granica. Što god se dogodi, ta veza traje zauvijek.

Želimo najbolje našoj djeci i često sanjamo o njihovoj budućnosti. No ovi se snovi mogu raspršiti kada odlaze na svoje putovanje i otkrivaju sami koga žele u svom životu. Moramo shvatiti da su oni možda drugačiji. Imaju drugačije snove, nade, a često i drugačiju seksualnu orijentaciju. Roditeljstvo ima puno izazova – i ovo je jedan od njih.

Prihvatiti da je vaše dijete dio homoseksualne zajednice može biti teško. Strah od nepoznatog često dolazi s brigama o tome kako će društvo odgovoriti na ovu stvarnost. Prije ili kasnije shvatit ćemo da mišljenje drugih nije važno. Posebice ne našoj djeci. Oni nas trebaju, u istoj mjeri kao i prije. Treba im naša podrška i zagrljaj koji je uvijek tu za njih.

Razgovarajmo, dajmo težinu čak i riječima koje ne shvaćamo i pretvorimo ljutnju i tjeskobu u obnovljeni trud da se međusobno razumijemo. Ako imamo podršku svojih najmilijih, imamo sve na svijetu.

Mi smo ti koji će u konačnici uspjeti. Oni koji su stavili ponos i predrasude sa strane i odlučili voljeti dušu svake osobe, bez obzira u kojem tijelu ta duša živi. Time se možemo PONOSITI.

Mi u Dedolesu vjerujemo da je roditeljska ljubav bez granica i može premostiti sve prepreke. Pridružite nam se i pomozite u stvaranju ljepšeg mjesta za zajednički život. #PonosanRoditelj

Pridružite se duginom izazovu

Roditeljska ljubav ne bi trebala biti uvjetovana i trebala bi moći sve premostiti. Unatoč tome, mnogi ne dobivaju podršku svoje obitelji i najmilijih. Srećom, postoje neprofitne organizacije koje stoje uz njih i podržavaju ljude u ovakvim slučajevima.

Kao i prethodnih godina, imaju i našu podršku. OZ Dedoles SK donira financijska sredstva iz programa Dedoles sitan novac počevši s 5000 EUR, no s vašim angažmanom ovaj se iznos može povećati na 12 000 EUR. Sve što trebate je komentirati objave na društvenim mrežama u lipnju o tome što vama znači ponosna ljubav. Za svaki ćemo komentar redistribuirati dodatnih 5 EUR inicijativi OZ Iniciativa Inakost.

Podržite svoje najmilije

Ako želite podržavati i svoje najmilije sudjelovanjem u ovogodišnjem maršu duga, preuzmite natpis i neka svijet zna da se PONOSITE njima. Natpis možete preuzeti OVDJE.

Recite to poklonom! ❤

Najljepši dar koji možemo pokloniti naša je podrška. No ponekad je teško pronaći prave riječi. Zato imamo mali savjet za vas. Pronađite poklon Proud i pokažite svoju podršku i prihvaćanje. Napravite korak dalje i izrazite svoju ljubav bez riječi! Odaberite među desecima raznobojnih artikala u našoj ponudi OVDJE →

Nemojte biti sami u ovome

Ako nemate puno podrške u svojoj okolini ili se borite s mentalnim zdravljem, svakako potražite pomoć od neprofitne organizacije u blizini. Može vam pomoći u najtežim vremenima i pružiti podršku koju svi zaslužujemo.