Obrada osobnih podataka za marketing

Kratak opis

Vaše osobne podatke (ime, broj telefona, adresu e-pošte, kolačiće, sklonosti kupnji i izražen interes za proizvode i informacije na našoj web stranici) će naša tvrtka Dedoles d.o.o. (s.r.o.) koristiti u periodu od 10 godina od posljednje kupnje u svrhu prikazivanja i slanja zanimljivih i relevantnih ponuda, novina iz naše ponude. Privola za obradu osobnih podataka u marketinške svrhe dade se dobrovoljno. Podatke obrađujemo u okviru zakona u suradnji s tvrtkama ili njihovim alatima- Google Slovakia, d.o.o. (s.r.o.), Facebook Ireland Ltd., Exponea s.r.o., Criteo Gmbh, Marketinger s.r.o., 2muse, s.r.o. - da vaše zadovoljstvo posetom našich stranica maksimalno povećamo.

Svoju privolu možete otkazati u bilo kojem trenutku u svakoj e-pošti koju dobijete od nas. Svaka e-pošta sadrži link na odjavu pretplate za newsletter. Također, možete od nas zatražiti sve podatke, zatražiti da budu ispravljene ili izbrisane. U vezi bilo kakvog problema možete kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka.

Zaštita osobnih podataka je za nas važna i shvaćamo je veoma odgovorno. U slučaju da vam nešto nije jasno ili trebate više informacija o Zaštiti osobnih podataka, molimo, kontaktirajte nas na e-pošti bok@dedoles.hr, gdje ćete dobiti odgovore na sva pitanja.

Detaljan opis:  

Dragi klijenti, 

u ovom informativnom memorandumu želimo vam pružiti detaljne informacije o obradi vaših osobnih podataka u marketinške svrhe. Za početak, željeli bismo objasniti zašto smo vas zamolili da pristanete na obradu osobnih podataka u marketinške svrhe.

Glavni cilj navedene obrade je pružanje vam najnovijih informacija o aktualnim i novim proizvodima i uslugama i naših poslovnih partnera. Drugi cilj je pružanje vremenski ograničenih ponuda i praktičnih informacija u pisanom ili elektroničkom obliku. Trudimo se kreirati ponude temeljene na segmentaciji i profiliranju te prezentirati isključivo relevantne ponude proizvoda i usluga kako ne biste bili pretrpani ponudama proizvoda koji nisu dostupni ili koji ne odgovaraju vašim potrebama.

 

Kako Uredba Evropskog parlamenta i Vijeća EU 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka će stupiti na snagu 25.5.2018 i kojom se stavlja izvan snage direktiva 95/46/EZ potrebno je prikupiti od vas novu privolu koja zadovoljava nove zahtjeve.

 

Molimo, pročitajte dolje navedene informacije o obradi osobnih podataka koje smo pripremili u obliku pitanja kako bi ovaj informativni memorandum bio što pregledniji i praktičniji za pretraživanje informacija. U slučaju bilo kakvih pitanja ili primjedbi u vezi s vašom privolom pošaljite nam e-mail na bok@dedoles.hr

 

 

SADRŽAJ

 1. Tko je upravitelj vaših osobnih podataka?
 2. Koje od vaših osobnih podataka obrađujemo?
 3. Koji su izvori osobnih podataka?
 4. U koje ste svrhe dali svoju privolu?
 5. Zašto dolazi do profiliranja i automatizacije donošenja odluka?
 6. Koliko dugo ćemo obrađivati vaše osobne podatke?
 7. Tko su naši poslovni partneri?
 8. Tko može imati pristup vašim osobnim podacima?
 9. Koja su vaša prava u vezi s obradom osobnih podataka?
 10. Kako možete povući svoj pristanak za obradu osobnih podataka?

 

 

 1. TKO JE UPRAVITELJ VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?

Upravitelj osobnih podataka je tvrtka koja određuje svrhu i način obrade osobnih podataka. U marketinške svrhe je upravitelj vaših osobnih podataka tvrtka: Dedoles d.o.o (s.r.o)

 

 

 1. KOJE OD VAŠIH OSOBNIH PODATAKA OBRAĐUJEMO?

U marketinške svrhe obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka kako bismo utvrdili ponudu proizvoda i usluga koje bi vam se mogli svidjeti i odgovoriti na vaše potrebe.

■ Osnovni identifikacijski podaci- ime, sjedište, datum rođenja, adresa prebivališta.

■ Kontakt podaci- broj telefona, adresa e- pošte.


■ Informacije o korištenju proizvoda i usluga- koje usluge ste kod nas imali ranije, informacije o korištenju internet korisničke zone. Na temelju tih podataka smo u stanju preporučiti vam odgovarajuće proizvode i usluge.

■ Informacije iz evidencije telefonskih poziva ili drugih interakcija sa vama, na primjer putem e- pošte, chata, SMS-a.

■ Geolokacijski podaci- geolokacijski podaci iz web preglednika. Ti podaci mogu se obično upotrijebiti za preporuku na najbližeg posrednika ili poslovnicu.

  

 1. KOJI SU IZVORI OSOBNIH PODATAKA?

Osobni podaci navedeni u prethodnoj točki prikupljamo izravno od vas. Te osobne podatke naveli ste u korisničkom ugovoru ili u drugim dokumentima.

Osobni podaci mogu također dolaziti iz javno dostupnih izvora, registara i evidencija, na primjer iz registra poslovnih subjekata. Vaši osobni podaci također mogu dolaziti od trećih strana ovlaštenih za njihovu obradu.

 

 1. U KOJE STE SVRHE DALI SVOJU PRIVOLU?

Dali ste privolu u marketinške svrhe koje sadrže sljedeće aktivnosti:

■ponuda proizvoda i usluga. Ponude vam možemo slati u elektroničkom obliku, prije svega putem e-pošte ili poruka na mobilne uređaje putem telefonskog broja, putem web korisničke zone, u pismenom obliku ili putem telefonskog poziva,

■ automatizirana obrada osobnih podataka s ciljem prilagođenja poslovne ponude vašim individualnim potrebama,

■ ispitivanja tržišta i zadovoljstva kupaca korištenim proizvodima i uslugama.

Privola u marketinške svrhe je dobrovoljna. Međutim, neophodna je da bismo vam mogli slati individualne ponude proizvoda i usluga i naših poslovnih partnera. Bez takve privole ne možemo vam pružiti individualne ponude proizvoda i usluga.

 

 1. ZAŠTO DOLAZI DO PROFILIRANJA I AUTOMATIZACIJE DONOŠENJA ODLUKA?

Naša tvrtka vam nastoji pružiti individualno prilagođene ponude proizvoda i usluga. Iz tog razloga su vaši osobni podaci profilirani uz vaš pristanak. U tu svrhu koristimo informacijske sisteme, web aplikacije ili kalkulatore. U skladu s tim vam šaljemo personalizovane poruke i ponude proizvoda i usluga naše tvrtke.

Automatsko profiliranje osobnih podataka će nam pomoći bolje prepoznati vas i vaše potrebe, procijeniti buduće radnje te prilagoditi naše ponude i usluge u skladu s tim.

 

 1. KOLIKO DUGO ĆEMO OBRAĐIVATI VAŠE OSOBNE PODATKE?

Privolu ste tvrtki dali za vrijeme trajanja ugovornog odnosa i sljedećih 10 godina od prestanka takvog ugovornog odnosa ili dok ne povučete svoj pristanak.

Ukoliko niste ni nećete postati klijent tvrtke, vaša privola će važiti 10 godina od njenog davanja ili dok je ne povučete.

Poslije isteka određenog vremena će se vaši osobni podaci izbrisati, ali samo u mjeri i u svrhe za koje se na temelju zakona ne zahtjeva privola.

 

 1. TKO SU NAŠI POSLOVNI PARTNERI?

Pristali ste također na ponude proizvoda i prijenos osobnih podataka našim odabranim poslovnim partnerima. Naši poslovni partneri isto poštuju pravila zaštite osobnih podataka i sklopili smo s njima ugovor o obradi osobnih podataka.

Poslovni partneri su:

Google Slovakia d.o.o. (s.r.o.).

Facebook Ireland Ltd.

Exponea d.o.o. (s.r.o).

Criteo Gmbh

Marketinger d.o.o. ( s.r.o.)

2muse, s.r.o.

 

 

 1. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

Da bi obradili vaše podatke u marketinške svrhe, vašim podacima mogu pristupiti i drugi subjekti koji obrađuju osobne podatke tzv.posrednici čija je uloga pružanje usluga tvrtki. Na primjer, mogu to biti eksterne tvrtke koje upravljaju našim sistemima ili druge usluge kako bi osigurale pravilno funkcioniranje tvrtke i obradu osobnih podataka u marketinške svrhe. S navedenim posrednicima imamo sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka, koji ih također obvezuje pridržavati se strogih pravila zaštite osobnih podataka.

 

 1. KOJA SU VAŠA PRAVA U VEZI S OBRADOM OSOBNIH PODATAKA?

Pravilna obrada vaših osobnih podataka važna je za tvrtke u Hrvatskoj i njihova zaštita se podrazumijeva. Tijekom obrade osobnih podataka možete ostvariti sljedeća prava:

 

Informacije o obradi vaših osobnih podataka

Informacije uključuju posebno: identifikaciju i kontaktne podatke upravitelja, njegovog predstavnika i, prema potrebi, odgovorne osobe, svrhe obrade, kategoriju dotičnih osobnih podataka, primatelja ili kategorije primatelja osobnih podataka, podatke o prijenosu osobnih podataka u treće zemlje, rok čuvanja osobnih podataka, ovlaštenih upravitelja, popis vaših prava, mogućnost obratiti se Agenciji za zaštitu osobnih podataka, izvor osobnih podataka koji se obrađuju, informacije o tome da li i na koji način dolazi do automatiziranog odlučivanja i profiliranja.

 

Pravo na pristup vašim osobnim podacima

Imate pravo na dobijanje potvrde da li se osobni podaci obrađuju ili ne, i ako je to slučaj, imate li pristup informacijama o obradi podataka, kategorijama dotičnih osobnih podataka, primateljima ili kategorijama primatelja, roku zadržavanja osobnih podataka kao i pravo na podatke o vašim pravima, o pravu na podnošenje žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka, informacije o izvoru osobnih podataka, informacije o tome da li dolazi do automatiziranih odluka i profiliranja, informacije i jamstva u slučaju prijenosa osobnih podataka u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju. Imate pravo na kopije obrađenih osobnih podataka.

 

Pravo na popravak

Obrađujemo li vaše zastarjele ili netočne osobne podatke? Na primjer, jeste li promijenili kućnu adresu? Molimo, javite nam i ispravit ćemo vaše osobne podatke.

 

Pravo na brisanje (pravo na zaborav)

U nekim zakonskim slučajevima, dužni smo izbrisati vaše osobne podatke na vaš zahtjev. Međutim, svaki takav zahtjev podliježe individualnoj procjeni, jer Dedoles d.o.o. (s.r.o.) također ima obvezu ili legitimni interes za čuvanjem osobnih podataka.

 

Pravo na ograničenje obrade

Ako želite da se vaši osobni podaci obrađuju isključivo u neophodne zakonske svrhe ili da se osobni podaci blokiraju.

 

Pravo na prenosivost podataka

Ako želite otkriti vaše osobne podatke drugoj tvrtki, mi ćemo vaše osobne podatke u odgovarajućem obliku prenijeti subjektu koji ste odredili, osim ako ne postoje bilo kakve zakonske ili druge značajne prepreke.

 

Pravo na prigovor i automatizirano individualno odlučivanje

Ako ustanovite ili vjerujete da se osobni podaci obrađuju u suprotnosti sa zaštitom vašeg privatnog i osobnog života ili kršeći zakon, obratite nam se radi objašnjenja ili uklanjanja neprikladnog stanja. Također možete uložiti prigovor izravno protiv automatiziranog odlučivanja i profiliranja.

 

Pravo na podnošenje žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka

Ako imate prijedlog ili prigovor na obradu osobnih podataka, možete se obratiti nadzornom tijelu, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka Slovačke (Hrvatske), na adresi Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27 (Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb)

 

Gdje možete ostvariti prava i naplaćuju li se?

Pojedinačna prava možete ostvariti u tvrtki, a to je

slanjem e-maila na adresu: bok@dedoles.hr ili pisanim zahtjevom upućenim u sjedište ili na poštansku adresu : Dedoles, s.r.o., Za Koníčkom 14, Pezinok 90201. Slovačka

 

Sve informacije i izjave o pravima koja ostvarujete daju se besplatno.

 

U kojem vremenu možete očekivati odgovor od tvrtke?

Pružit ćemo vam komentare i moguće informacije o poduzetim radnjama što je prije moguće, ali najkasnije u roku od mjesec dana. Ako je potrebno i s obzirom na složenost i broj zahtjeva, možemo to razdoblje produljiti na dva mjeseca. Obavijestit ćemo vas o produljenju, uključujući razloge.

 

 1. KAKO MOŽETE POVUĆI SVOJ PRISTANAK ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA?

Privolu za na obradu osobnih podataka temelji se na načelu dobrovoljnosti. To znači da ga možete povući u bilo kojem trenutku. Ne želite dalje primati ponude proizvoda i usluga i naših poslovnih partnera? Žao nam je, u potpunosti poštujemo vašu odluku.

 

Što treba sadržavati povlačenje pristanka?

■ Tko želi povući pristanak. Molimo, navedite svoje ime i prezime, kućnu adresu i datum rođenja kako bismo vas mogli identificirati.

■Kome se obraćate. Svoje povlačenje pristanka možete uputiti svim poslovnicama ili ako želite zadržati slanje ponuda od odabranih poslovnica, navedite samo one koje želite ili ne želite da vas dalje kontaktiraju.

■ Informaciju da ne želite da obrađujemo vaše osobne podatke. Ako želite primati samo odabrane ponude, navedite ponude koje ispunjavaju uvjete.

■ Vaš vlastoručni potpis.


 

Na koji način mogu poslati povlačenje pristanka?

■ Povlačenje privole za obradu osobnih podataka u marketinške svrhe može se poslati u pisanom obliku kako bi se osiguralo da imamo odgovarajuću evidenciju vašeg povlačenja. Obavezno potpišite povlačenje pristanka.

■Pismena izjava poslana u sjedište ili na poštansku adresu tvrtke.