Održiva ljetna kolekcija daje plastici drugu šansu

Uskoro nam stiže vrijeme ljetnih praznika. Uljepšajte si ljetne dane s našim veselim kupaćim kostimima od recikliranog poliestera i poliamida. Zahvaljujući njihovom održivom materijalu, potrošnja sirovina je smanjena, kao i količina otpada. Nadalje, osjećat ćete se bolje jer pomažete našem planetu.

Mnogima je Bali destinacija za odmor iz snova. Ni mi nismo iznimka – i zato smo odlučili odabrati ovo mjesto za fotografsko snimanje ovogodišnje ljetne kolekcije. Zanimljivo je to da se ovaj čaroban otok u Indoneziji bori s velikim količinama plastičnog otpada. Prema izvješću SungaiWatch Impact, svake godine 33 000 tone smeća završi u rijekama. I taj se broj povećava svake godine, zajedno sa sve većim brojem stanovnika, kao i njihovom potrošnjom.

Stalno smo u potrazi za novim održivim materijalima za naše vesele proizvode. Također osiguravamo da se njihova kvaliteta poboljšava te da im je produljen rok trajanja. Iz tog smo razloga odlučili odabrati inovativan Lycra X-life materijal za našu kolekciju ženskih kupaćih kostima i kupaćih kostima za djevojčice. Pruža im veću otpornost na blijeđenje zbog sunčevih zraka, kao i od klora iz bazena za plivanje. Istovremeno su mekani na dodir i fleksibilni, tako da savršeno stoje.

Reciklirani poliester, od kojeg su napravljeni kupaći kostimi za muškarce i dječake, dolazi od plastičnih boca i starog tekstila. Ali i ambalaža je ključna. Nastojimo koristiti što manje materijala moguće za ambalažu naših proizvoda. Također uvodimo nove načine za to, što rezultira nestvaranjem nepotrebnog otpada. Vrećica u kojoj je kupaći kostim pakiran može se ponovno iskoristiti, na primjer, za pohranu stvarčica koje nosite na plažu ili bazen.


Hvala vam na kupovini proizvoda od recikliranih materijala. Uz vašu pomoć čuvamo prirodne resurse i smanjujemo količinu otpada.