Održiva ljetna kolekcija daje plastici drugu šansu

Uskoro nam stiže vrijeme ljetnih praznika. Uljepšajte si ljetne dane s našim veselim kupaćim kostimima od recikliranog poliestera i poliamida. Zahvaljujući njihovom održivom materijalu, potrošnja sirovina je smanjena, kao i količina otpada. Nadalje, osjećat ćete se bolje jer pomažete našem planetu.

Mnogima je Bali destinacija za odmor iz snova. Zanimljivo je da se ovaj čaroban otok u Indoneziji bori s velikom količinom plastičnog otpada i odličan je primjer onog što nas je inspiriralo da razvijemo svoju ljetnu kolekciju od recikliranih materijala. Prema izvješću SungaiWatch Impact, svake godine 33 000 tone smeća završi u rijekama. I taj se broj povećava svake godine, zajedno sa sve većim brojem stanovnika i sve većom potrošnjom.

Stalno smo u potrazi za novim održivim materijalima za naše vesele proizvode. Također osiguravamo da se njihova kvaliteta poboljšava te da im je produljen rok trajanja. Iz tog smo razloga odlučili odabrati inovativan Lycra X-life materijal za našu kolekciju kupaćih kostima. Pruža im veću otpornost na blijeđenje zbog sunca, kao i od klora iz bazena za plivanje. Istovremeno su mekani na dodir i rastezljivi, tako da savršeno stoje.

Reciklirani poliester, od kojeg su napravljeni kupaći kostimi za muškarce i dječake, dolazi od plastičnih boca i starog tekstila. Ali i ambalaža je ključna. Nastojimo koristiti što manje materijala moguće za ambalažu naših proizvoda. Također uvodimo nove načine za to, što rezultira nestvaranjem nepotrebnog otpada. 


Hvala vam na kupovini proizvoda od recikliranih materijala. Uz vašu pomoć čuvamo prirodne resurse i smanjujemo količinu otpada.